Cene istih ili sličnih proizvoda u prodavnicama širom Srbije znaju da se razlikuju od grada do grada, a jedini razlog zbog kog se to dešava su troškovi poslovanja. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, kilogram krompira u beogradskoj prodavnici skuplji je za 15 dinara nego u Leskovcu, dok je kilogram kupusa u prestonici jeftiniji u odnosu na cene u maloprodajama u Leskovcu. Iako logika nalaže da Beograd zbog nešto višeg standarda u odnosu na druge delove zemlje bude skuplji, to nije baš uvek tako. Domaći sir u kriškama u Beogradu za desetak dinara je jeftiniji nego u Valjevu, a svinjsko meso ubedljivo je najskuplje u, po roštilju poznatom gradu na jugu Srbije. Leskovački svinjski vrat je 113 dinara skuplji od onog u glavnom gradu i košta čak 465 dinara, dok je za kilogram iste namirnice u Zaječaru potrebno izdvojiti svega 339 dinara. Oscilacija ima i u cenama piletine, mleka, crnog luka, ali su one neznatne, dok se za kilogram jabuka izdvaja od 35 do 60 dinara. Primetno skuplje namirnice su u Subotici, Novom Sadu u odnosu na gradove istočne ili južne Srbije, ali i u odnosu na Beograd.